Ayurveda madana


Ayurveda madana 

Madana: Dit is een lichaamsbehandeling met warme kruidenstempels. De kruidenstempels worden afgestemd op de persoonlijke constitutie (V-P-K) en hebben elk hun specifieke werking. De werking van de kruiden heeft een ontgiftende en vitaliserende werking op lichaam en geest.

De kruiden bezitten reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen. De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen de huid intensief. De warme olie geeft een extra ontspannende werking.

De kruidenstempelbehandeling stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust.

De kruidenstempels worden verwarmd tot een aangename 50 °C, door de warmte en de kruiden vormt de kruidenstempelbehandeling een zuiveringsbehandeling voor de huid.

Deze therapie is een combinatie van een Ayurvedische lichaamsbehandeling met kruidenstempels. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van warme sesamolie en kruidenstempels, die op je dosha zijn afgestemd. Deze stempels worden gedoopt in sesamolie en vervolgens effleurerend gebruikt. Dit zorgt voor een diepere ontspanning en is goed voor de huidstofwisseling, het zenuwstelsel wordt tot rust gebracht en geactiveerd zich te herstellen.

Positieve werking van de madana behandeling, het reduceert stress, verhoogt de weerstand, revitaliseert het lichaam, bevordert de stevigheid van het lichaam en heeft een gunstige werking op de nachtrust.