Ayurveda – Pancha karma

ayurveda massage

Ayurveda – Pancha karma therapie (lichaamsgerichte therapie)

Positieve werking van Pancha Karma, het reduceert stress, verhoogt de weerstand, revitaliseert het lichaam, bevordert de stevigheid van het lichaam en heeft een gunstige werking op de nachtrust.

Ayurveda streeft ernaar om bij een persoon de vijf elementen op harmonieuze wijze met elkaar in balans te brengen.

Dit doet men door gebruik te maken van persoonlijk aangepaste Pancha karma therapie: behandelingen, voeding, essentiële oliën en muziek, die deze vijf elementen beïnvloeden en balanceren.

De gebruikte (essentiële-) oliën moeten aangepast zijn aan de individuele behoefte om zo het gewenste en duurzame resultaat te kunnen bereiken. Door gebruik te maken van de kennis van Ayurveda, aromatherapie en naturopathie biedt Praktijk PUUR effectieve producten die te gebruiken zijn bij lichaamsgerichte therapie, en die een lichamelijke en geestelijke balans creëren door de disbalans bij de wortel aan te pakken en zo een vitaal, gezond lichaam en geest te ondersteunen en te behouden.

Voordat we aan de therapie beginnen wordt eerst je dosha type bepaald,  Vata, Pitta of Kapha. Aan de hand hiervan wordt de juiste behandelmethode speciaal op jouw type afgestemd. Uitleg dosha typen.